Direktlänk till inlägg 4 november 2010

Tindra 2010

Av anneli thunberg - 4 november 2010 13:10

      Trots sin unga ålder han Tindra redan hunnit med en heldel.


Vi började med att ställa ut henne tidigt på året på 2 inof utställningar. Där skötte hon sig jätte bra och fick bra kritik med HP.

Sedan ställde vi henne på whippetklubbens inof i svenstavik, där kom hon 4 i juniorklassen.

Vi avslutade med att ställa henne på Svvk uställning i Boden för domare Bo Bengtsson. Där fick hon 1a i kvl med HP med riktigt bra kritik.


Så fort snön var borta satte vi igång att lära henne spåra,(viltspår). Hon klarade det galant. Hon kunde snabbt gå framåt och tillslut valde jag att anmäla henne till anlagsprovet. Men det fick allt vänta till det vart höst. Hon blev godkänt och fick 37 poäng av 42 möjliga. och domaren sa att hon var en blivande spårhund.

Nu blir det till att göra spåren svårare och vårat sammarbete ännu bättre så hoppas vi på att anmäla henne till någon öppenklass nästa år.

  


Medan vi höll på att ta licens på rundbana på Jakko & Gizmo passade vi på att skola in Tindra. Vi började med burträning och släphare.Båda momenten klarade hon galant.

När hon hade åldern inne fick hon börja springa efter den riktiga haren. Stängt bur och munkorg var inga porblem för min racetjej=)..

Hon har även hunnit med att springa med annan hund vilket heller inte var några porblem. Hennes bästa tid på 283meter är hittills 19,98, 12 månader gamal.



Då det vart lite LC träningar här uppe i år dröjde det länge innan Tindra fick testa det. På första träningen sprang hon 2 ggr själv, vilket gick kanonbra. Vid nästa träningstillfälle sprang hon sina 2 första prov/licenslopp, Alltså med annan hund, hon slutade dagen med att bli godkänt på båda loppen. Nu inväntar vi åldern och att våren ska komma så har hon bara licensloppet kvar=)

  


Nästa år gäller det för Tindra att försöka ta licens både på LC och rundbana.

Som det ser ut nu kommer vi att lägga mest vikt på rundbana på denna dam med endast något lc prov/år.

Självklart kommer vi även att ställa ut henne, men sparsamt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anneli thunberg - 4 oktober 2017 12:17

Tiden går så fort. Nu är det inte många veckor kavr tills valparna flyttar. Valparna är ute så mycket som möjligt men det dåliga vädret gör det inte lätt. Ösregn är inget man vill vara ute i men ibland har vi tur och kan vara ute mellan regnskurarna....

Av anneli thunberg - 26 september 2017 12:04

  Bling´z Celestin        Bling´z Citrin     Bling´z Cavansit       Bling´z Coltan       Bling´z Charoit       Bling´z Carat             ...

Av anneli thunberg - 20 september 2017 12:34

Nu har valparna passerat 4 veckors ålder och nu börjar det hända grejer. De har flyttat ut till köket i en hage och tycker det är mycket spännande. De fick igår även en lektunneln och den var mycket uppskattad.    Vi har även tagit uppställnin...

Av anneli thunberg - 4 september 2017 11:12

Nu har valparna öppnat ögonen och de börjar få mer och mer kontroll över sin kropp. De biter i varandra, viftar på svansen och springer runt lite lätt.    Hela gänget bara stromade ut ur valplådan när jag sänkte ingången. Så mamma Ambra fick lägg...

Av anneli thunberg - 29 augusti 2017 13:51

Nu har valparna hunnit bli 11 dygn och de börjar nu testa att gå på alla fyra benen. De har även börjat bita varandra..Den svarta prinsessan har redan lyckats ta sig ur valplådan två gånger, vad måtte det bli av den tösen?;)   Hela gänget med mam...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Fråga mig

10 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards