Av anneli thunberg - 15 augusti 2013 17:18

Äntligen får jag tid till att skriva här igen. Vi har varit iväg på mycket racetävlingar nu det sista..

Vi börjar med rundbanan uppe i Skellefteå under Sm veckan. Tindra startade i tik sm men orkade inte riktigt enda fram och slutade som 5a i semifinalen men ändå på en hyffsad tid.

Även Gizmo var på plats och deltog i en cup som gick på kortdistans.

Han kom 2a i semifinalen och därmed vidare till final. Han hade cupens 3e snabbaste tid för dagen.

Finalen blev ett tufft lopp där alla 6 var ungefär lika snabba. Gizmo jobbade på bra och kom in på en 4e plats.

Då Tindra åkte ur SM fick hon möjligheten att vara med i en annan cup istället. Detta var en cup på medeldistans för högst klassade hundar.

I semifinalen gjorde Tindra en kanon tid och kom in som 3a och då vidare till final.

I finalen gick det inte riktigt som vi ville. Tyvärr ingen favvo box men Tindra gjorde en fin start och låg på delad 3e plats in i kurvan. men där får hon en knuff av en annan hund vilket gjorde att hon hamnde långt efter dom andra. Ingenting får hända om man ska ha en chans på pallplats när det är så snabba hundar med.

Sedan första helgen i augusti var det dags för whippet race SM....Under lördagen var det försöks heat där då Tindra hamnade bland dom 8 snabbaste hundarna.Och då skulle hon under söndagen springa i A/B semifinal.

Vi hade tur med lottningen i semin och Tindra fick ett fritt lopp vilket gjorde att hon kom in som 2a och då vidare till A-final.

I finalen skulle då WR mästarinnan koras. Tyvärr missar hon starten detta lopp och kommer in som 4a men vi är super nöjda med Tindra ändå. Att komma 4a i SM är inte dåligt=)

Veckan efter detta var det dags för rundbana i Borås. Även denna gång skulle Tindra springa i en cup på medeldistans.

I semifinalen gjorde Tindra ett kanon lopp och låg etta från start till mål. Oc därmed sin första vinnarrosett i hamn.

Några dagar senare var det dags för finalen. Det skulle bli ett spännande lopp. Även denna gång hade vi otur med boxvalet nr 4. Men Tindra gjorde så gott hon kunde och kom in på en 3e plats..

Nu får vi se om vi kan åka till Västerås den 24/8. Vi hoppas det och sedan får vi se om vi hinner med någon mer tävling eller om damen tänkt att löpa. man vet ju aldrig med dessa damer;)