Senaste inläggen

Av anneli thunberg - 19 juli 2014 19:41

Den 2 juli klarade Bling´z Agate "Agge" sin licens på rundbanan. Även denna gång var det mamma Tindra och pappa Gizmo som var stödhundar. Ett fint lopp där Agge kom först över mållinjen på tiden 20,00 och blev en K4.

 

Midlanda hade tävling den 6 juli och då var Sune och Alabaster anmälda i deutantloppet för whippet.

Alabaster tog starten och ledde sedan hela loppet och vann klart på tiden 18,72 och blev en K2.

 

Sune gjorde ett bra lopp men efter 2 hårda knuffar hamnade han sist och hann aldrig komma ikapp. Fick ändå en bra tid 19,34.

   


För Ambra går det framåt. Den 9/7 sprang hon ett supersprint lopp (75 meter) med öppen bur på tiden 5,40.

Sedan den 16/7 var det dags för henne att springa sitt livs först riktiga lopp, ett 283 meter med stängd bur. Ambra vet precis hur man ska göra i buren och hon flög ut som en kanonkula och fick tiden 20,03. En bra tid för att vara första gången.

   


ANNONS
Av anneli thunberg - 1 juli 2014 20:22

Japp nu har vi varit ute på tur igen. Mamma och jag tog husvagnen upp till Luleå brukshundklubb för att campa där en vecka.

Första helgen var vi över till Finland och utställning i Rovaniemi. Domaren gillade inte alls Sune så han fick bedömningen good.,

Gizmo däremot vann Championklassen med Ck och placerade sig sedan som 3e bästa hane.Under veckan  tränade rallylydnad och lite utställning samt gått härliga promenader..


Sista helgen skulle vi vart på kapplöpning i Skellefteå på lördagen men den blev tyvärr inställ pga för få anmälda hundar. Så då fick vi ladda för utställningen på söndagen i Gällivare istället...


Sune fick denna gång excellent och placerande sig som 4a i öppenklassen.

   

Gizmo vann även denna gång championklassen med Ck. Och blev sedan bästa hane med CACIB.

       

Sedan var det dags att möta tiken som vann. Gizmo fick springa ett varv och sedan sprang dom ett varv  tillsammans. Och då hade domaren bestämt sig Gizmo blev BIR.

 

Därefter kunde vi gå en promenad och äta lite. Sedan var det dags att entra stora ringen=)

Gizmo var verkligen på hugget idag och han placerade sig som BIG 4=)

 

ANNONS
Av anneli thunberg - 28 juni 2014 20:30

Raiko har varit iväg på rundbane tävling igen. Denna gång besökte dom Borås greyhound park..

Ett 320 meterslopp stog på schemat och 5 hundar i loppet.


Raiko i box 5 får en knuff i starten men lyckas ändå komma in på en 2a plats på tiden 22,04 och blir en K4...

Han är inte långt borta från en K3 tid.. Det kommer att komma.. Raiko har endast startat totalt 5 gånger på rundbanan inkl all träning samt licenslopp... Så när han har fått mer rutin kommer det att gå undan.Hejja på!!!!

Av anneli thunberg - 22 juni 2014 20:10

A-kullen är verkligen på gång.Samt deras föräldrar;)


Den 31 maj var Angelit och Raiko iväg på whippet race igen.

Raiko blev godkänd och kom 3a i B-finalen för hanarna och har nu whippet race licens. Syrran Angelit gjorde sin första tävling efter att ha klarat licensen på tävlingen innan och kom 2a i C-finalen.

 

 Norrlandsligan var också iväg den 31 maj fast på på rallylydnad i SPÖREGN.


Tindra var super duktig och fick hela 87 poäng i sin debut på rallylydnadplanen.

Gizmo kämpade på bra och klarade sig precis ovanför godkänt på 72 poäng.

Men bäst gick det för sonen Agge som gjorde dubbelstart i det dåliga vä'dret och lyckades bli godkänd på båda rundorna. På bana ett fick han hela 94 poäng och en 4e placering på bana två 83 poäng.
Bling`z Agate "Agge" klarade sin sololicens för rundbana den 4/6 på Midlanda.

Även den träning var det dags för Ambra att springa en kurva efter den fasta harmaskinen för första gången sen benbrotten och för första gången i sitt liv. Det gick super bra och hon har även sprungit en kurva två gånger till efter det och benet fungerar kanon fint.Sedan åkte vi på en liten turné ner till Alingsås för att springa på rundbana. Sune och Alabaster startade i samma lopp 301 meter. Sune ledde hela loppet men ut ur kurvan började Alabaster och Lapsang gasa förbi och precis innan mål hade dom kommit förbi.

Alabaster vinner på tiden 20,43 och blir en K3 Sune kom 3a på tiden 20,52 och även han en K3.

 

På plats var även Angelit och Raiko som sprang sina licenslopp med Mamma Tindra och Pappa Gizmo som stödhundar.

Allt gick galant och båda godkända. 301 meter och Raiko fick tiden 21,03 och Angelit strax efter på tiden 21,08.
Efter Alingsås var det dags för tävling på hemmabanan Midlanda där Sune starade i ett kortlopp (283 meter).

Sune gjorde ett bra lopp pch kom in som 2a, slagen med ynka 5 hundradelar blev en K3. Tyvärr haltade han av banan och vi fick uppsöka veterinären. Hon trodde en sträckning i ena baklåret så kylning direkt.. Inget mer haltade sen dess så inget allvarligt denna gång..Så den 21/6 var det dags för Bling´z Alexandrit "Raiko" att göra tävlingsdebut på rundbanan. Det blev ett 310 meterslopp nere i Simrishamn där Raiko kom först över mållinjen på tiden 21,57 och blev en K4.

 


Bra jobbat alla i team Bling´z ni gör det såååå bra...

Vi ser framemot fler framgångar;)Av anneli thunberg - 18 maj 2014 17:16

Japp igår gjorde Alabaster och Sune sina debuter på rundbanan.


Sune sprang i en cup på Borås greyhound park 492 meter. Sune i box 6 gjorde en fin start och låg 2a in i kurvan sedan drog han om och låg 1a enda fram till målrakan då den mer rutinerade Apollo kom och sprang om och vann med 4 små hundradelar,.

Sune är nu vidare till final nästa söndag och då håller vi tummarna för honom. Han fick den fina tiden 33,57 nytt person bästa och han blev en M3.

     


Alabaster var i Västerås och skulle springa ett kortlopp 295 meter med 3 rutinerade damer.

Tyvärr missar han starten totalt och ligger 4-5 meter efter tjejerna men innan kuran är han ikapp men han har ännu inte lärt sig att se luckorna och springa om. Direktt efter kurvan gasar han om en hund och sedan knappar han in på dom andra 2 men han hann aldrig springa om innan målgång. Så Alabaster slutade på en 3e plats och fick en fin tid 20,08 och blev en K3.

   

En mycket varm dag så mellan uppvärmningsturerna fick vi uppsöka den lilla skugga som fanns.

   


Här inne i veterinärdepån fanns det mycket skugga.  

Alabaster på prispallen efter sitt debutlopp.

  Det finns mycket fart under tassarna på Alabaster så nu är det lite mer rutin och självförtroende som behövs så han lär sig att se luckorna och vågar ta chansen att springa om.En mycket bra dag. Vi ser framemot detta år=)Av anneli thunberg - 11 maj 2014 19:34

Nu är verkligen A-kullen på gång..Idag har alla (förutom Ambra) sprungit race runt om i sverige.


Angelit & Alexandrit "Raiko" har idag tävlat på whippet race.

För Angelit var det hennes andra licenstävling och för Raiko var det hans första licenstävling.


Syskonen skötte sig kanon bra och båda blev godkända och vann var sin final. Angelit i B-finalen på tikarna och Raiko i C-finalen på hanarna.

 


Angelit har nu sin whippet race licens i hamn och kan nu börja tävla.

 


Raiko vinnare i c-finalen.

 

 

Grattis och bra jobbat.Lite längre upp i landet var Sune på rundbane träning i Borås. Han sprang sitt första 492 meters lopp för säsongen och gjorde en fin tid 34,14.

Sune är anmäld till sin första tävlingen i Borås den 17/5..Här uppe i Norrland då hade vi också rundbaneträning.


Agate "Agge" var på sin första trä'ning för säsongen och sprang ett kortlopp 283 meter på tiden 19,85.. Ser fint ut=)


Alabaster sprang ett medellopp 488 meter och kämpade på fint, kom i mål på tiden 33,20. Alabaster är nu anmäld till sin första rundbane tävling i Västerås den 17/5...
Det ser lovande ut för alla i vår A-kull. Dom är så duktiga=)

Av anneli thunberg - 3 maj 2014 16:13

Raiko och matte Susanne har varit iväg på rallylydnadstävling och bra gick det.. Dom klarade sin första godkända runda i nybörjarklassen med 72 poäng.

   


Bra jobbat. Nu håller vi tummarna att ni klarar två godkända rundor till så RLD N är i hamn=)Av anneli thunberg - 29 april 2014 22:37

Nu är det dags att uppdatera bloggen igen. Nu har tävlingssäsongen startat igång på riktigt..


Under påsklovet har vi varit iväg på turné. Resan började med utställning i Kista den 19 april. Sune, Raiko och Angelit var anmälda.. Raiko fick very good i bedömningen. Raiko är en kille som behöver mycket tid på sig för att växa i sin kropp men när han väl gjort det tror jag det kommer gå finint på utställning.

   

Sune fick excellent i bedömningen och kom 4a i klassen utav 8 unghundar.


Även Angelit fick bedömningen excellent.

         


Direkt efter utställningen styrde vi kosan ner mot Vänersborg för att tillbringa hela påsklovet där nere.


Söndagen den 20 april var det dags för årets första rundbane träning så då styrde vi mot Borås..

Det var grabbarna Sune, Alabaster och Gizmo som fick sig ett träningspass. Det såg riktigt fint ut.


Måndagen var det dags för årets första LC prov för Tindra.. Vi hoppades självklart att hon skulle ta sitt sista cert och bli champion men med LC vet man aldrig hur det går. Men turen var på våran sida och Tindra är i toppform. Hon kom på en 3e plats med cert och championat.

 

Nu pensioneras Tindra från LC fältet då det är alldeles för stor skaderisk. Vi tackar för oss.VI hann inte med att vila så mycket under veckan.. Saker på gång hela tiden.


Onsdag morgon började med viltspår med Alabaster. Även denna gång spårade han kanonfint och han klarade sin sista 1a i öppenklass och blev då SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION.

     

Nu är 3 utav 6 st i kullen SEVCH och vi vet att iaf 2 till i kullen är på gång. =)


Onsdag kväll var det dags för rundbana igen. Denna gång var det dags för Sune och Alabaster att springa sololicensen båda grabbarna blev godkända och båda sprang på fina tider.

Tindra och Gizmo sprang ett fint träningslopp tillsammans.Vi avslutade veckan med rundbaneträning i Borås  på söndagen och då stod licenslopp för Alabaster och Sune på schemat. Tindra och Derraco var stödhundar och det blev ett mycket fint lopp och både Alabaster och Sune blev godkända. Så nu kan grabbarna börja tävla...Under veckan startade även Ambra att löpa för första gången, 22 månader gammal. Känns skönt att hon har satt igång.Nu blir det rätt lugnt under maj månad. Dags att ta tag i rallylydnadsträningen igen då iaf Gizmo ska starta på tävling i slutet på maj.. Ska även eventuellt att starta Tindra på någon tävling och se vad hon tycker om det=)..

Tyvärr är Jakko halt och vi utreder just nu vad det är för fel... Så för honom är det bara vila som gäller så att han blir hel och frisk.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Fråga mig

10 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Följ bloggen

Följ Bling´z whippet med Blogkeen
Följ Bling´z whippet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se