Senaste inläggen

Av anneli thunberg - 11 maj 2014 19:34

Nu är verkligen A-kullen på gång..Idag har alla (förutom Ambra) sprungit race runt om i sverige.


Angelit & Alexandrit "Raiko" har idag tävlat på whippet race.

För Angelit var det hennes andra licenstävling och för Raiko var det hans första licenstävling.


Syskonen skötte sig kanon bra och båda blev godkända och vann var sin final. Angelit i B-finalen på tikarna och Raiko i C-finalen på hanarna.

 


Angelit har nu sin whippet race licens i hamn och kan nu börja tävla.

 


Raiko vinnare i c-finalen.

 

 

Grattis och bra jobbat.Lite längre upp i landet var Sune på rundbane träning i Borås. Han sprang sitt första 492 meters lopp för säsongen och gjorde en fin tid 34,14.

Sune är anmäld till sin första tävlingen i Borås den 17/5..Här uppe i Norrland då hade vi också rundbaneträning.


Agate "Agge" var på sin första trä'ning för säsongen och sprang ett kortlopp 283 meter på tiden 19,85.. Ser fint ut=)


Alabaster sprang ett medellopp 488 meter och kämpade på fint, kom i mål på tiden 33,20. Alabaster är nu anmäld till sin första rundbane tävling i Västerås den 17/5...
Det ser lovande ut för alla i vår A-kull. Dom är så duktiga=)

ANNONS
Av anneli thunberg - 3 maj 2014 16:13

Raiko och matte Susanne har varit iväg på rallylydnadstävling och bra gick det.. Dom klarade sin första godkända runda i nybörjarklassen med 72 poäng.

   


Bra jobbat. Nu håller vi tummarna att ni klarar två godkända rundor till så RLD N är i hamn=)ANNONS
Av anneli thunberg - 29 april 2014 22:37

Nu är det dags att uppdatera bloggen igen. Nu har tävlingssäsongen startat igång på riktigt..


Under påsklovet har vi varit iväg på turné. Resan började med utställning i Kista den 19 april. Sune, Raiko och Angelit var anmälda.. Raiko fick very good i bedömningen. Raiko är en kille som behöver mycket tid på sig för att växa i sin kropp men när han väl gjort det tror jag det kommer gå finint på utställning.

   

Sune fick excellent i bedömningen och kom 4a i klassen utav 8 unghundar.


Även Angelit fick bedömningen excellent.

         


Direkt efter utställningen styrde vi kosan ner mot Vänersborg för att tillbringa hela påsklovet där nere.


Söndagen den 20 april var det dags för årets första rundbane träning så då styrde vi mot Borås..

Det var grabbarna Sune, Alabaster och Gizmo som fick sig ett träningspass. Det såg riktigt fint ut.


Måndagen var det dags för årets första LC prov för Tindra.. Vi hoppades självklart att hon skulle ta sitt sista cert och bli champion men med LC vet man aldrig hur det går. Men turen var på våran sida och Tindra är i toppform. Hon kom på en 3e plats med cert och championat.

 

Nu pensioneras Tindra från LC fältet då det är alldeles för stor skaderisk. Vi tackar för oss.VI hann inte med att vila så mycket under veckan.. Saker på gång hela tiden.


Onsdag morgon började med viltspår med Alabaster. Även denna gång spårade han kanonfint och han klarade sin sista 1a i öppenklass och blev då SVENSK VILTSPÅRSCHAMPION.

     

Nu är 3 utav 6 st i kullen SEVCH och vi vet att iaf 2 till i kullen är på gång. =)


Onsdag kväll var det dags för rundbana igen. Denna gång var det dags för Sune och Alabaster att springa sololicensen båda grabbarna blev godkända och båda sprang på fina tider.

Tindra och Gizmo sprang ett fint träningslopp tillsammans.Vi avslutade veckan med rundbaneträning i Borås  på söndagen och då stod licenslopp för Alabaster och Sune på schemat. Tindra och Derraco var stödhundar och det blev ett mycket fint lopp och både Alabaster och Sune blev godkända. Så nu kan grabbarna börja tävla...Under veckan startade även Ambra att löpa för första gången, 22 månader gammal. Känns skönt att hon har satt igång.Nu blir det rätt lugnt under maj månad. Dags att ta tag i rallylydnadsträningen igen då iaf Gizmo ska starta på tävling i slutet på maj.. Ska även eventuellt att starta Tindra på någon tävling och se vad hon tycker om det=)..

Tyvärr är Jakko halt och vi utreder just nu vad det är för fel... Så för honom är det bara vila som gäller så att han blir hel och frisk.


Av anneli thunberg - 6 januari 2014 21:59

Nu äntligen är vi igång med rallylydnadsträningen igen... Vi är ett litet gäng som brukar hyra kennelklubbens arena i Söråker. Kanon..


Här kommer lite bilder på duktiga Agge som tränar på med matte Madeleine.

       

Av anneli thunberg - 1 januari 2014 16:07

Här kommer även en sammanfattning av vad våran A-kull har hunnit med under 2013.Agge. Bling´z Agate.

Agge köpte vi tillbaka då han var 9 månader men det dröjde inte länge förrän den perfekta familjen dök upp. Han bor nu hos Madeline och hennes familj och 2 whippettjejer.. Agge har påbörjat sin inskolning på rundbanan och sprungit på fina tider.

 

Agge har även gått endel olika kurser och börjat lära sig rallylydnadsskyltarna.Alabaster: Bling´z Alabaster

Alabaster har ställts ut som valp med HP och som unghund med bedömningen very good.,

 


Även Alabaster har påbörjat sin inskolning på rundbanan och han har sprungit på kanon fina tider. Det ser mycket lovande ut för framtiden.


På viltspårssidan har han klarat anlagsprovet, 2 första pris med mycket mycket beröm av domarna. Nu siktar vi på den sista ettan 2014.Sune. Bling´z Arkos

Sune är utställd med Excellent och Ck.

Påbörjat inskolningen på rundbanan med fina tider. han är otroligt startsnabb.

 

Sune lyckades bli svensk viltspårschampion endast som 13 månader gammal.
Raiko. Bling´z Alexandrit.

Raiko köpte vi tillbaka då han var 16 månader inte heller denna gång var det svårt att hitta den perfekt familjen till honom. Han bor nu med syrran Angelit nere i Kalmar.

 

Raiko har ställts ut en gång i juniorklass med bedömningen very good.

Han har nu i sin nya familj klarat godkänt anlasprov i viltspår och påbörjat inlärningen av rallylydnadsskyltarna.
Angelit. Bling´z Angelit

Angelit har hunnit med en hel del under året. Klarat av sin första godkända licenstävling på whippet race med placering i B-final(ej könsdelad). Testat på rundbana..

 

Hon lyckades även bli Svensk viltspårschampion på bara tre dagar...


Några utställningar har även hunnits med och då med bedömningen very good. Angelit har även börjat inlärningen av rallylydnadsskyltarna.

Ambra. Bling´z Ambra

Ambra har inte hunnit med så mycket som sina syskon då pga att hon bröt benet vid ett års ålder..

Men hon är utställd som valp med HP och unghund med bedömningen very good..

 

Godkänt anlagsprov i viltspår klarade hon av nu i höst..

Det kommer bli ett spännande 2014 för vår A-kull.. Dom flesta kommer försöka sig på att ta rundbane/WR licens. Ställas ut, och starta i rallylydnad. Några viltspårschampionat ska vi nog också kunna få i hamn.


KÖR HÅRT ALLA FINA ÄDELSTENAR.


  


Av anneli thunberg - 1 januari 2014 15:25

Då var det dags att sammanfatta året 2013.. Det har bjudit på mycket både glädje och sorg.


Jag börjar med våran äldsta gubbe här hemma.


Jakko. Caramount hold on to your dream

Året började inte som vi ville, När vi var igång för upptrappning av träningen inför säsongen. Sträcker Jakko ena bakbenet när vi kör släphare. och detta har ställt till det för honom hela året. Vi fick ordning på sträckningen men sen har han dragit på sig mindre blödningar i båda baklåren under hela året. Vi har fått ordning på blådningen och han har kunnat tävla men sen har han gjort något så har han fått en blödning igen... Så inga tävlingar på rundbanan har det blivit. Men däremot har han sprungit LC och han lyckades till och med knipa ett CERT..

 

Vi har även ställt ut Jakko några enstaka gånger. En gång i Finland och då fick han excellent och kom 4a i öppenklassen. Sedan ställdes han i Tånga hed och kom 2a i bruksklassen med excellent och CK.


Det vi har satsat mest på är rallylydnad och där lyckades han få ihop sina 2 sista godkända resultat i nybörjarklassen och kan nu titulera sig RLD N.

 


2014 kommer vi att satsa på fortsättningklassen i rallylydnad, han ska även ställas ut någon gång och sedan blir det nog något LC prov.Gizmo. Bobbylina´s Quite A Guy

Gizmo har inte gjort så himla mycket egentligen under året. Startat en gång på LC och kom då 3a..

 

Ställts ut några enstaka gånger med bland annat R-CERT och BH-3 i Finland.

Planen var att han skulle starta i rallylydnad men det hann vi aldrig med men tränat har vi gjort och det ser ljust ut inför 2014.

På rundbanan startade han 5 gånger varav 3 st på pallen.


2014 kommer vi att starta i nybörjarklassen på rallylydnad och förhoppningsvis få i hamn RLD N. Någon utställning utomlands och självklart rundbana. Gizmo ska även bli pappa på kennel Samines till sommaren.


Sune. Bling´z Arkos

Har ställts ut 3 gånger där två utav gångerna med excellent och CK. Han blev även BIm junior i Tånga Hed.

 

Sune har påbörjat sin inskolning på rundbanan i Borås och har sprungit på fina tider. Han är otroligt startsnabb. 

Sune har även gått en nybörjarkurs i agility, något han tyckte var himla roligt.


Han lyckades att bli Svensk viltspårschampion endast som 13 månader gamal.

 

Sune kommer under 2014 att ta licens på rundbana, och ställas ut både i och utanför Sverige. Eventuellt kommer inlärning av rallylydnadsskyltarna att ske.Då över till damerna.


Tindra. Emmaline´s DJ Juliettan


Detta har varit Tindras år. Vi har lagt stor vikt på racegrenarna.

I början av året blev hon godkänd för att starta för licens på whippet race. Hon klarade sin licens på 2 tävlingar och båda gångerna med placering i A-final. Målet var att starta henne på WR SM vilket vi också gjorde. Tindra var i bra form vilket vi fick se. Hon kom 4a i whippet race SM tikar.

 

På rundbanan har hon startat 10 gånger med 3 första platser och 3 tredje platser. Hon avlsutade säsongen med att vinna loppet på Midlanda och bli en K2 med någon enstaka hundradel från en K1.

 

Tindra ställdes ut en gång under 2013 och då på stora stockholm i december. Hon fick bedömningen very good och en 3e plats i bruksklassen.


LC säsongen började bra då hon kom 2a med CERT i Söderhamn. Nu ville vi ju självklart att hon skulle fixa det sista certet också men ikke. En placering ifrån på sista provet i Kramfors då hon kom på en 3e plats.

 

under 2014 hoppas vi att tindra tar sitt sista cert på LC och sedan kommer hon tävla rundbana så länge det bara går innan hon ska löpa igen.


Ambra. Bling´z Ambra

Vår lilla ögonsten.

Ambra hann påbörja inskolningen på rundbanan men första gången hon skulle testa på LC bryter hon höger framben och vi fick lägga allt på hyllan.

Innan hon bröt benet hann och ställas ut en gång med bedömningen very good. och nu 5 månader efter benbrottet ställdes hon ut igen på stora stockholm även då med bedömningen very good.

 


Gumman lyckades faktiskt nu i höst 3  1/2 månader efter benbrottet spåra till sig godkänt anlagsprov i viltspår.


Vi vet ännu inte om Ambra kommer kunna springa på banan men vi hoppas det.. Nu ska hon rehabiliteras hela vintern så hon har dom bästa förutsättningarna att komma ut på banan..
 Men vi kommer ta det lugnt och försiktigt.


Däremot kommer vi att satsa på viltspårschampionat och eventullet att hon ska bli eftersökshund.

Och fortsätta träna rallylydnad och förhoppningsvis starta i någon tävling.Av anneli thunberg - 9 december 2013 21:17

Japp då har även Bling´z varit iväg på Stockholms hundmässa.. Första gången jag var där så det skulle bli spännande att åka dit..


Eva, Alabasters ägare, hängde på och Kim & Susanne kom upp med Angelit samt Sune fick lift med Monica på Mc Tools kennel..


Sune var anmäld i juniorklassen. Först fick han bedömningen excellent och sedan placerade han sig som 2a av 10 juniorhanar med CK.

   


Sedan var det dags för Alabaster att debutera på officiell utställning och han fick bedömningen very good och en 3e placering i unghundklassen.

     


Ambra och Angelit var båda anmälda i unghundklassen och tjejerna fick bedömningen very good.


 

   


Även mamma Tindra skulle ställas. Hon var anmäld i bruksklass och även hon fick very good i bedömningen coh en 3e placering i klassen.

           


Innan vi begav oss hemåt blev det lite shopping samt go fika för hela Bling´z gänget..

Tusen tack alla inblandade för en trevlig dag..


För en tid sen köpte vi tillbaka Raiko pga förändrade familjeförhållanden... Men det dröjde inte länge förrän vi hittade det perfekta hemmet till honom.
Han har nu flyttat till sin syster Angelit nere i kalmar. Och där kommer han passa som fisken i vattnet..

 

Raiko är verkligen en underbar liten killen med härligt driv.. Han påminner väldigt mycket om pappa Gizmo både i sättet och utseendet...

Ska bli spännande och se vad han kan åstakomma nästa år...


Tusen tack Susanne och Kim för att ni öppnat erat hem och hjärta för Raiko.


Av anneli thunberg - 18 november 2013 20:36

Är du intresserad av att beställa något utav det jag gör är du välkommen att besöka min hemsida www.blingz.n.nu för mer information.


Där finns alla prisuppgifter

vilka olika modeller av kläder jag syr

Samt hur det går till för att beställa. 

Nya dekorband som man kan få på sele eller halsband.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Fråga mig

10 besvarade frågor

Gästbok

Kategorier

Sök i bloggen

Länkar

Senaste inläggen

Arkiv

Följ bloggen

Följ Bling´z whippet med Blogkeen
Följ Bling´z whippet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se